Tervetuloa opiskelemaan Laureaan

Laureamko on opiskelijoiden tukena ja vaikuttaa taustalla opintojen sujuvuuteen tukien Laurean opiskelijoiden hyvinvointia opintojensa aikana. Jokaisella kampuksella on sinua palveleva Laureamkon toimisto ja iloiset Laureamkon toimijat.

  • Pysyt perillä kaikista opiskelijaeduista, tapahtumista sekä kaikesta mielenkiintoisesta tykkäämällä meistä Facebookissa, seuraamalla meitä Instagramissa @Laureamko ja tsekkaamalla Laureamko.fi -nettisivuja säännöllisesti.

Tuutorisi

Laureamkon tuutorit haluavat myös toivottaa sinut tervetulleeksi Laureaan opiskelemaan! Tässä tuutoreidesi tervehdys!

 

Heippa kaikille ja tervetuloa Laureaan!

Me Laureamkossa olemme tukenasi heti alusta lähtien. Jokaisella kampuksella on omat tuutorit, jotka ovat apunasi ja tukenasi etenkin aloitusviikkojen ajan. Tuutorit auttavat pääsemään mukaan korkeakouluelämään ja järjestävät teille mahtavaa ohjelmaa ja ajanviettoja, kuten varjofuksiaiset. Tuutoreihin voit olla huoletta yhteydessä, he ovat täällä teitä varten!

Alta löydät linkin oman kampuksesi fuksiryhmän Facebook-ryhmään. Ryhmät ovat tuutoreiden ylläpitämiä ja siellä pääset tutustumaan jo etukäteen omiin tuutoreihisi ja muihin vuosikurssilaisiin. Ryhmän tarkoituksena on myös jakaa tietoa syksyn menoista ja meiningeistä, eli äkkiä ryhmään!

Onnittelut vielä kerran, syksyllä nähdään! 🙂

Liity Hyvinkään kevät 2018 -ryhmään (sairaanhoitajat), Hyvinkään kevät 2018 -ryhmään (sosionomit) ja Hyvinkään kevät 2018 -ryhmään (liiketalous)

Liity Leppävaaran kevät 2018 -ryhmään

Liity Lohjan kevät 2018 -ryhmään 

Liity Otaniemen kevät 2018 -ryhmään

Liity  Porvoon kevät 2018 -ryhmään  (yhteinen), Porvoon kevät 2018 -ryhmään (sairaanhoitajat) ja Porvoon kevät 2018 -ryhmään (sosionomit)

Liity Tikkurilan kevät 2018 -ryhmään (tulossa)

Sinun opiskelijakuntasi

Mikä on Laureamko?

Jokaisessa ammattikorkeakoulussa toimii opiskelijakunta, joka valvoo kaikkien kyseisessä koulussa opiskelevien opiskelijoiden etuja koulutuksen laatuun ja opiskeluhyvinvointiin liittyen. Laurea-ammattikorkeakoulun opiskelijakunta tunnetaan myös nimellä Laureamko. Kaikki Laurean opiskelijat voivat liittyä opiskelijakunnan jäseneksi maksamalla jäsenyyden. Kuulumalla opiskelijakuntaan opiskelijan on helppo todistaa opiskelijastatuksensa esim. VR:lle tai liikkeessä, jossa on tarjolla opiskelijahinnat. Kuulumalla opiskelijakuntaan teemme yhdessä opiskeluajastasi parempaa elämän parasta aikaa (sillä opiskelu on tunnetusti ihmisen parasta aikaa)!

Laureamkon tehtävänä on myös huolehtia koulutuksen laadusta sekä opiskelijoiden hyvinvoinnista ja palveluista. Opiskelijakunta järjestää myös tapahtumia sekä tarjoaa opiskelijoille mahdollisuuden lähteä mukaan toimintaan opiskelijan omien kiinnostusten mukaan. Esimerkiksi tuutorointi tai kampustiimiin osallistuminen ovat hyviä tapoja päästä vaikuttamaan ja tutustumaan uusiin ihmisiin. Laureamkolla on kaikilla Laurean kampuksilla toimisto, josta huolehtii kyseisen kampuksen kampustiimi. Toimistot ovat avoinna kaikille opiskelijoille ja siellä kannattaakin käydä aina aika ajoin pyörähtämässä. Toimistojen aukioloajat löydät täältä. Tarjoamme opiskelijoille erinomaiset palvelut ja apua siellä missä opiskelija sitä tarvitsee: niin kampuksilla kuin verkossa. Laureamkon nettisivuilta löytyy chat, joka palvelee arkisin reaaliajassa ja aukioloaikojen ulkopuolella tulleisiin viesteihin vastataan, kun chat on seuraavan kerran auki. Laureamkon verkkokauppa, Laureamko Shop, tarjoaa mahdollisuuden tilata uusimmat haalarimerkit suoraan kotiin, ostaa opiskelijakorttiin tulevan tarran toimituksen kotiin tai vaikka uusia koko jäsenyyden.

 

Kuinka liittyä Laureamkon jäseneksi?

Tammikuussa opintojen alettua ja opiskelijanumeron saatuasi voit liittyä jäseneksemme ja tilata halutessasi myös opiskelijakortin (huom. mahdollinen muovinen opiskelijakortti tilataan yhteistyökumppaniltamme Frankiltä). Jäseneksi liittyminen tapahtuu täällä ja liittymisen yhteydessä tulee maksaa myös jäsenmaksu keväälle (20 €, jäsenyys on voimassa syyskuun loppuun). Liittymisen jälkeen voit ladata mobiilisen opiskelijakortin, Frank Appin, ilman lisäkustannuksia. Huomioithan, että tietojen siirrossa menee noin 2-3 arkipäivää ja mobiilikortti on käytettävissä vasta tämän jälkeen. Mikäli haluat käyttöösi myös muovisen opiskelijakortin, niin sinun tulee odottaa myös tuo sama 2-3 arkipäivää ennen tilaamista, jotta tietosi ovat välittyneet Frankille. Opiskelijakortin tilaamisesta löydät lisää tietoa täältä. Liity jäseneksi ja ota kaikki ilo irti opiskeluajastasi Laureassa!

Opiskelijakulttuurista

Mitkä ihmeen opiskelijahaalarit?

Opiskelu on elämäsi parasta aikaa – haalareissa!

Haalarit ovat opiskelijan virallinen univormu, asuste tapahtumaan kuin tapahtumaan. Haalareiden kanssa ei tarvitse varoa parhaimpien bilevaatteiden likaantumista, vaan jokainen tahra on merkki hyvästä opiskelijaelämästä. Laureassa opiskelijoilla on yhtenäiset haalarit, Laureamkon liilat. Ne kuvaavat laurealaista yhteisöllisyyttä ja lisäävät osaltaan me-henkeä. Väristä ja esimerkiksi Laurean tai Laureamkon logosta tunnistat laurealaisen missä päin tahansa Suomea opiskelijabileissä. Historiallisista syistä johtuen Laurean estenomiopiskelijat pystyvät hankkimaan tahtoessaan pinkit haalarit luokan omalta vastuuhenkilöltä. Vaikka opiskelijalla olisikin pinkit haalarit, kuuluu hän ihan yhtälailla samaan laurealaisten porukkaan.

      

Haalareihin ommeltavat haalarimerkit voivat olla muistoja tapahtumista tai ne voivat kertoa muille mitä alaa opiskelet. Merkkejä voit siis hankkia joko ostamalla niitä Laureamkon toimistoilta tai verkkokaupasta tai osallistumalla erilaisiin tapahtumiin ympäri Suomen. Voit ostaa myös merkkejä Laureamkon verkkokaupasta.

Haalareiden käyttöön liittyy perinteitä ja sääntöjä. Niinpä kannattaa tutustua Laureamkon haalarietiketiin jo vaikka ennen haalareiden ostamista. Omat haalarisi saat ostettua toimistoiltamme: saavu toimistolle, sovita, maksa ja saat ne heti mukaasi.

 

Haalareiden historia

Haalareiden arvioitu ensiesiintyminen ajoittuu ennen 1960-lukua ja on luultavimmin nimenomaan Espoosta ja Otaniemestä lähtöisin. Tuon ajan haalariversiot eivät olleet siis vielä varsinaisia nykyajan mallisia sponsorimerkkeineen ja muine koristeineen. Varsinaisesti haalareiden käyttö opiskelijoiden bilevarustuksessa alkoi 1970-luvulla Ruotsissa. Enemmän nykyajan mallisten haalareiden rantautuminen suomalaisopiskelijoiden käyttöön tapahtui suunnilleen 1980-luvun alussa. Käyttämällä haalareita jatkat pitkiä perinteitä.

 

Tapahtumat

Tulossa syksyllä 2017

 

8.1. Hyvinvointi Appro @Lohja
17.1. Varjofuksiaiset (ei Hyvinkään) & Vuoden Ekat Bileet -tapahtuma @Maxine, Helsinki
19.1. Hyvinvointi Appro @Otaniemi
23.1. Suomen hauskin tavis -ohjelmakuvausvierailu
24.1. Hyvinvointi Appro @Leppävaara
25.1. Hyvinvointi Appro @Tikkurila
31.1. Fuksiaiset @Helsinki

Laureamkon Fuksiaisissa kierretään joukkueissa rasteja Helsingin keskustassa. Joukkueet saavat pisteitä ryhmähengestä, rastin toteutuksesta sekä lahjonnasta (esim. esittämällä joukkueen oman tunnuslaulun tai -tanssin, luovuus palkitaan!). Kierroksen jälkeen ilta jatkuu yhdessä virallisilla jatkoilla, missä julistetaan ja palkitaan voittajajoukkueet. Lohjan, Porvoon ja Hyvinkään kampuksilta järjestetään bussikuljetukset tapahtumaan ja pois.

Tapahtumista voit lukea lisää täältä ja kannattaa myös tutustua Fuksisanastoon. Kannattaa myös seurata meitä sekä oman kampuksesi tiimiä Facebookissa sekä Instagramissa (@laureamko), jotta tiedät mitä tapahtuu!

Liikunta

Zone – liikuntaa opiskelun ohella

Kolmen ammattikorkeakoulun – Haaga-Helian, Laurean ja Metropolian – yhteiset Zone-liikuntapalvelut tarjoavat edullisella liikuntapassilla opiskelijoiden käyttöön runsaan ja monipuolisen ryhmäliikuntavalikoiman, avoimia palloiluvuoroja, sulkapallovuoroja, muita hyvinvointipalveluita sekä kaikkien kolmen ammattikorkeakoulun kuntosalien käyttömahdollisuuden. Liikuntakursseista saa liikuntapassilla alennusta, mutta liikuntakurssille voit osallistua myös ilman liikuntapassia. Oman ammattikorkeakoulun kuntosaleja voi käyttää ilman liikuntapassia.
Liikuntapassin voi lunastaa koko vuoden 49€ tai syksy- tai kevätkaudeksi 39€. Kortin voi lunastaa kaikkien kolmen ammattikorkeakoulun palvelupisteeltä. Liikuntapassin voivat ostaa Haaga-Helian, Laurean ja Metropolian opiskelijat. Opiskelijastatus täytyy todistaa passia ostettaessa voimassa olevalla opiskelijakortilla tai todistuksella opinto-oikeudesta.

 

Lisätietoa palveluista ja  liikuntapassista löydät osoitteessa www.zonesports.fi
Voit osallistua ja vaikuttaa liikuntatoimintaan myös sosiaalisessa mediassa:
Facebook: Zone-liikuntapalvelut
Instagram: Zone_liikuntapalvelut