Tervetuloa opiskelemaan Laureaan

Laureamko on opiskelijoiden tukena ja vaikuttaa taustalla opintojen sujuvuuteen tukien Laurean opiskelijoiden hyvinvointia opintojensa aikana. Jokaisella kampuksella on sinua palveleva Laureamkon toimisto ja iloiset Laureamkon toimijat.

  • Pysyt perillä kaikista opiskelijaeduista, tapahtumista sekä kaikesta mielenkiintoisesta tykkäämällä meistä Facebookissa, seuraamalla meitä Instagramissa @Laureamko ja tsekkaamalla Laureamko.fi -nettisivuja säännöllisesti.

Tuutorisi

Laureamkon tuutorit haluavat myös toivottaa sinut tervetulleeksi Laureaan opiskelemaan! Tässä tuutoreidesi tervehdys!

 

Heippa kaikille ja tervetuloa Laureaan!

Me Laureamkossa olemme tukenasi heti alusta lähtien. Jokaisella kampuksella on omat tuutorit, jotka ovat apunasi ja tukenasi etenkin aloitusviikkojen ajan. Tuutorit auttavat pääsemään mukaan korkeakouluelämään ja järjestävät teille mahtavaa ohjelmaa ja ajanviettoja, kuten varjofuksiaiset. Tuutoreihin voit olla huoletta yhteydessä, he ovat täällä teitä varten!

Alta löydät linkin oman kampuksesi fuksiryhmän Facebook-ryhmään. Ryhmät ovat tuutoreiden ylläpitämiä ja siellä pääset tutustumaan jo etukäteen omiin tuutoreihisi ja muihin vuosikurssilaisiin. Ryhmän tarkoituksena on myös jakaa tietoa syksyn menoista ja meiningeistä, eli äkkiä ryhmään!

Onnittelut vielä kerran, syksyllä nähdään! 🙂

Liity Hyvinkään syksy 2018 -ryhmään (sairaanhoitajat), Hyvinkään syksy 2018 -ryhmään (sosionomit) ja Hyvinkään syksy2018 -ryhmään (liiketalous)

Liity Leppävaaran syksy 2018 -ryhmään (kaikki), Leppävaaran syksy 2018 -ryhmään (restonomit), Leppävaaran syksy 2018 -ryhmään (tietojenkäsittelijät), Leppävaaran syksy 2018 -ryhmään (liiketalous), Leppävaaran syksy 2018 -ryhmään (turva)

Liity Lohjan syksy 2018 -ryhmään (kaikki)

Liity Otaniemen syksy 2018 -ryhmään (kaikki)

Liity  Porvoon syksy 2018 -ryhmään  (kaikki)

Liity Tikkurilan syksy 2018 -ryhmään (sairaanhoitajat), Tikkurilan syksy 2018 -ryhmään (estenomit), Tikkurilan syksy 2018 -ryhmään (tietojenkäsittelijät), Tikkurilan syksy 2018 -ryhmään (sosionomit), Tikkurilan syksy 2018 -ryhmään (rikosseuraamus), Tikkurilan syksy 2018 -ryhmään (sosionomit, degree), Tikkurilan syksy 2018 -ryhmään (sairaanhoitajat), degree), Tikkurilan syksy 2018 – ryhmään (tradenomit)

Sinun opiskelijakuntasi

Mikä on Laureamko?

Jokaisessa ammattikorkeakoulussa toimii opiskelijakunta, joka valvoo kaikkien kyseisessä koulussa opiskelevien opiskelijoiden etuja koulutuksen laatuun ja opiskeluhyvinvointiin liittyen. Laurea-ammattikorkeakoulun opiskelijakunta tunnetaan myös nimellä Laureamko. Kaikki Laurean opiskelijat voivat liittyä opiskelijakunnan jäseneksi maksamalla jäsenyyden. Kuulumalla opiskelijakuntaan opiskelijan on helppo todistaa opiskelijastatuksensa esim. VR:lle tai liikkeessä, jossa on tarjolla opiskelijahinnat. Kuulumalla opiskelijakuntaan teemme yhdessä opiskeluajastasi parempaa elämän parasta aikaa (sillä opiskelu on tunnetusti ihmisen parasta aikaa)!

Laureamkon tehtävänä on myös huolehtia koulutuksen laadusta sekä opiskelijoiden hyvinvoinnista ja palveluista. Opiskelijakunta järjestää myös tapahtumia sekä tarjoaa opiskelijoille mahdollisuuden lähteä mukaan toimintaan opiskelijan omien kiinnostusten mukaan. Esimerkiksi tuutorointi tai kampustiimiin osallistuminen ovat hyviä tapoja päästä vaikuttamaan ja tutustumaan uusiin ihmisiin. Laureamkolla on kaikilla Laurean kampuksilla toimisto, josta huolehtii kyseisen kampuksen kampustiimi. Toimistot ovat avoinna kaikille opiskelijoille ja siellä kannattaakin käydä aina aika ajoin pyörähtämässä. Toimistojen aukioloajat löydät täältä. Tarjoamme opiskelijoille erinomaiset palvelut ja apua siellä missä opiskelija sitä tarvitsee: niin kampuksilla kuin verkossa. Laureamkon nettisivuilta löytyy chat, joka palvelee arkisin reaaliajassa ja aukioloaikojen ulkopuolella tulleisiin viesteihin vastataan, kun chat on seuraavan kerran auki. Laureamkon verkkokauppa tarjoaa mahdollisuuden tilata uusimmat haalarimerkit suoraan kotiin, ostaa opiskelijakorttiin tulevan tarran toimituksen kotiin tai vaikka uusia koko jäsenyyden.

 

Kuinka liittyä Laureamkon jäseneksi?

Jäseneksi liittyminen on nopeaa ja helppoa.

  1. Siirry verkkokauppaamme
  2. Valitse myynnissä olevista tuotteista itsellesi sopivin jäsenyyskausi. Lukukausi on voimassa syys- tai kevälukukauden ja lukuvuosi koko lukuvuoden ajan.
  3. Kirjaudu verkkokauppaan Facebook-tunnuksella tai aiemmin luomallasi tunnuksella. Jos et ole vielä luonut käyttäjätunnusta, voit luoda sen klikkaamalla ”Luo käyttäjätunnus”.
  4. Tämän jälkeen valitse haluamasi jäsenyystuote ja täytä liittymislomake.
  5. Lomakkeen täyttämisen jälkeen siirry maksamaan valitsemasi jäsenyystuote. Ennen maksua voit myös jatkaa verkkokaupassa ostoksien tekoa ja sujauttaa ostoskoriin myös muita tuotteita kuten haalarimerkkejä tai liput seuraavaan opiskelijatapahtumaan.

 

Syyslukukauden 2018 jäsenyys maksaa 30 € ja lukuvuoden 2018-2019 jäsenyys 52 €. Jäsenenä olet oikeutettu kaiken kaikkiaan kuuden opiskelijakunnan tapahtumien ja tuotteiden jäsenhintaan (-50% normaalista hinnasta) sekä pääset nauttimaan Zone-liikuntapalveluista pääkaupunkiseudulla ja virtuaalisesta Yogobe-joogasta paikasta riippumatta.

 

Jäsenyydet ovat voimassa seuraavasti:

Syyslukukauden 2018 jäsenyys päättyy 31.1.2019
Lukuvuoden ja kevätlukukauden 2019 voimassaolo päättyy 30.9.2019
(Huomioithan, että HSL kelpuuttaa opiskelijakortin vain elokuun loppuun asti.)

Opiskelijakulttuurista

Mitkä ihmeen opiskelijahaalarit?

Opiskelu on elämäsi parasta aikaa – haalareissa!

Haalarit ovat opiskelijan virallinen univormu, asuste tapahtumaan kuin tapahtumaan. Haalareiden kanssa ei tarvitse varoa parhaimpien bilevaatteiden likaantumista, vaan jokainen tahra on merkki hyvästä opiskelijaelämästä. Laureassa opiskelijoilla on yhtenäiset haalarit, Laureamkon liilat. Ne kuvaavat laurealaista yhteisöllisyyttä ja lisäävät osaltaan me-henkeä. Väristä ja esimerkiksi Laurean tai Laureamkon logosta tunnistat laurealaisen missä päin tahansa Suomea opiskelijabileissä. Historiallisista syistä johtuen Laurean estenomiopiskelijat pystyvät hankkimaan tahtoessaan pinkit haalarit luokan omalta vastuuhenkilöltä. Vaikka opiskelijalla olisikin pinkit haalarit, kuuluu hän ihan yhtälailla samaan laurealaisten porukkaan.

      

Haalareihin ommeltavat haalarimerkit voivat olla muistoja tapahtumista tai ne voivat kertoa muille mitä alaa opiskelet. Merkkejä voit siis hankkia joko ostamalla niitä Laureamkon toimistoilta tai verkkokaupasta tai osallistumalla erilaisiin tapahtumiin ympäri Suomen.

Haalareiden käyttöön liittyy perinteitä ja sääntöjä. Niinpä kannattaa tutustua Laureamkon haalarietiketiin jo vaikka ennen haalareiden ostamista. Omat haalarisi saat ostettua toimistoiltamme: saavu toimistolle, sovita, maksa ja saat ne heti mukaasi.

 

Haalareiden historia

Haalareiden arvioitu ensiesiintyminen ajoittuu ennen 1960-lukua ja on luultavimmin nimenomaan Espoosta ja Otaniemestä lähtöisin. Tuon ajan haalariversiot eivät olleet siis vielä varsinaisia nykyajan mallisia sponsorimerkkeineen ja muine koristeineen. Varsinaisesti haalareiden käyttö opiskelijoiden bilevarustuksessa alkoi 1970-luvulla Ruotsissa. Enemmän nykyajan mallisten haalareiden rantautuminen suomalaisopiskelijoiden käyttöön tapahtui suunnilleen 1980-luvun alussa. Käyttämällä haalareita jatkat pitkiä perinteitä.

 

Tapahtumat

Tulossa syksyllä 2018

24.8. Hyvinvointiapprot @Lohja
27.8 Hyvinvointiapprot @Hyvinkää
28.8. Hyvinvointiapprot @Leppävaara
30.8. Hyvinvointiapprot @Tikkurila
3.9. Hyvinvointiapprot @Otaniemi

5.9. Varjofuksiaiset (kampuksilla) ja Summer End Partyt (toimii varjojen yhteisinä jatkoina)
19.9. Fuksiaiset @Helsinki

Laureamkon Fuksiaisissa kierretään joukkueissa rasteja Helsingin keskustassa. Joukkueet saavat pisteitä ryhmähengestä, rastin toteutuksesta sekä lahjonnasta (esim. esittämällä joukkueen oman tunnuslaulun tai -tanssin, luovuus palkitaan!). Kierroksen jälkeen ilta jatkuu yhdessä virallisilla jatkoilla, missä julistetaan ja palkitaan voittajajoukkueet. Lohjan, Porvoon ja Hyvinkään kampuksilta järjestetään bussikuljetukset tapahtumaan ja pois.

Tapahtumista voit lukea lisää täältä ja kannattaa myös tutustua Fuksisanastoon. Kannattaa myös seurata meitä sekä oman kampuksesi tiimiä Facebookissa sekä Instagramissa (@laureamko), jotta tiedät mitä tapahtuu!

Liikunta

Zone – liikuntaa opiskelun ohella

Kolmen ammattikorkeakoulun – Haaga-Helian, Laurean ja Metropolian – yhteiset Zone-liikuntapalvelut tarjoavat edullisella liikuntapassilla opiskelijoiden käyttöön runsaan ja monipuolisen ryhmäliikuntavalikoiman, avoimia palloiluvuoroja, sulkapallovuoroja, muita hyvinvointipalveluita sekä kaikkien kolmen ammattikorkeakoulun kuntosalien käyttömahdollisuuden. Liikuntakursseista saa liikuntapassilla alennusta, mutta liikuntakurssille voit osallistua myös ilman liikuntapassia.

Lisätietoa palveluista ja  liikuntapassista löydät osoitteessa www.zonesports.fi
Voit osallistua ja vaikuttaa liikuntatoimintaan myös sosiaalisessa mediassa:
Facebook: Zone-liikuntapalvelut
Instagram: Zone_liikuntapalvelut